Τρίτη, 29 09 2020

Γενική Συνέλευση - Εκλογές

Αγαπητοί γονείς,

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ-ΕΚΛΟΓΕΣ

Όπως ήδη ενημερωθήκατε με την ανακοίνωση της 13/9 η τακτική γενική συνέλευση του Συλλόγου μας θα γίνει την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 19:00 στο θεατράκι με θέμα έγκριση οικονομικού απολογισμού καθώς και απολογισμού πεπραγμένων για την περίοδο 2015/2016.

Με σκοπό την επιτάχυνση της διαδικασίας ο οικονομικός απολογισμός έχει ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του συλλόγου ενώ ο απολογισμός πεπραγμένων αποστέλλεται συνημμένος με την παρούσα επιστολή.

Για να υπάρξει απαρτία για την ΓΣ θα πρέπει να είναι παρών το 1/3 των ταμειακώς εντάξει μελών.

Με σκοπό την μέγιστη δυνατή συμμετοχή το κόστος της αρχικής συνδρομής είναι 5 ευρώ το οποίο θα μπορεί να καταβληθεί και την ημέρα της ΓΣ.

Μετά το πέρας της ΓΣ η οποία υπολογίζεται να διαρκέσει περίπου 30 λεπτά θα ακολουθήσουν εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ.

Με βάση το καταστατικό υποψηφιότητες για τα όργανα του Συλλόγου (ΔΣ, Εκπρόσωποι Σχολικής Επιτροπής, Ελεγκτική Επιτροπή) μπορούν να κατατεθούν μέχρι την ημέρα της Γενικής Συνέλευσης είτε εγγράφως στο γραφείο του κου Διευθυντή είτε στο email του Συλλόγου αναφέροντας ονοματεπώνυμο του γονέα, τμήμα του ή των παιδιών του, καθώς και για ποια όργανα του Συλλόγου υποβάλλει υποψηφιότητα.

Στις διαδικασίες των Γ.Σ. και των αρχαιρεσιών, μπορούν να πάρουν μέρος και οι δύο γονείς, εφόσον έχουν εκπληρώσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις (δύο συνδρομές).

Δικαίωμα να εκλέγουν και να εκλέγονται, έχουν όλοι οι γονείς (Μπορούν να ψηφίσουν και να ψηφιστούν και οι δύο γονείς εφόσον είναι ταμειακά εντάξει με δυο συνδρομές).

Κάθε γονέας έχει μία ψήφο, ανεξάρτητα πόσα παιδιά έχει στη Σχολική Μονάδα που λειτουργεί ο Σύλλογος.

Δεν ψηφίζει κάποιος γονέας αντί άλλου με εξουσιοδότηση.

Οι αρχαιρεσίες διενεργούνται από την Εφορευτική Επιτροπή που εκλέγεται με μυστική ψηφοφορία από τη Γ.Σ.

Για να θεωρείται νόμιμη η εκπροσώπηση του Συλλόγου στα προβλεπόμενα από το Νόμο Όργανα (Σχολικό Συμβούλιο, Σχολική Επιτροπή και Ένωση Συλλόγων Γονέων), θα πρέπει, στις αρχαιρεσίες εκλογής των Οργάνων του Συλλόγου, να πάρουν μέρος γονείς που εκπροσωπούν τουλάχιστον, το ένα τρίτο (1/3) των μαθητών του Σχολείου μας, δηλαδή 107 παιδιά

Η συμμετοχή σας στην ΓΣ και τις εκλογές ειδικά ως υποψήφιοι είναι κάτι παραπάνω από σημαντική. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγο χρόνο από την καθημερινότητά μας για όφελος των παιδιών μας.ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

Στις 20 Οκτωβρίου είναι η παγκόσμια ημέρα οστεοπόρωσης και στις 25 Οκτωβρίου η παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού. Επειδή η πρόληψη είναι ο βασικός πυλώνας για την σωστή υγεία, ενημερωθήκαμε από το διαγνωστικό κέντρο AFFIDEA ΕΥΡΩΙΑΤΡΙΚΗ ΒΑΡΗΣ για ειδικά πακέτα εξετάσεων που αφορούν μαστογραφία και υπερηχογράφημα μαστών καθώς και για εξετάσεις αίματος και έλεγχο οπτικής πυκνότητας. Λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας.

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων