Παρασκευή, 30 07 2021

Εκπαιδευτική Εκδρομή στη Βραυρώνα

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΒΡΑΥΡΩΝΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Αγαπητοί γονείς,

 

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου, υλοποιώντας την υπόσχεση  του,  αποφάσισε πραγματοποιήσει την εκπαιδευτική εκδρομή στη Βραυρώνα, η οποία είχε αναβληθεί την προηγούμενη σχολική χρονιά, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Η Βραυρώνα, γνωστή για τον ναό της Αρτέμιδος, αποτελεί ένα σημαντικό αρχαιολογικό χώρο της Αττικής. Όπως μας πληροφορεί ο Θουκιδίδης,  την εποχή του Θησέα (εποχή του χαλκού) η Βραυρώνα, που πρωτοκατοικήθηκε από την νεολιθική εποχή, ήταν ένας από τους 20 δήμους που ενώθηκαν και αποτέλεσαν το μετέπειτα Αθηναϊκό κράτος. Από τον 8ο αιώνα π.Χ,  εξελίχθηκε σε τόπο λατρείας της Βραυρωνίας Αρτέμιδος και τον 6ο αιώνα π.Χ. χτίστηκε ναός αφιερωμένος σε αυτή. Σύμφωνα με τον Ευριπίδη, η Ιφιγένεια, στην επιστροφή της από τη χώρα των Ταύρων, όπου μεταφέρθηκε  από τη θεά  Άρτεμη για να μην θυσιαστεί, έφθασε στην περιοχή της  Βραυρώνας και έγινε ιέρεια της Αρτέμιδος.

Η εκδρομή μας περιλαμβάνει την επίσκεψη: α) στο Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου εκτίθενται  τα πλούσια και ποικίλα ευρήματα από την ανασκαφή του ιερού της Βραυρώνας, καθώς και αρχαιότητες από την ευρύτερη περιοχή της Μεσογαίας,  β) στον Αρχαιολογικό χώρο, που βρίσκεται σε απόσταση 200μ από το Μουσείο και  φιλοξενεί τον Ναό της Αρτέμιδας και (γ) στον Υγρότοπο που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το Μουσείο και τον Αρχαιολογικό Χώρο, (στην περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες μας το επιτρέψουν).

Η συνολική διάρκεια της ξενάγησης είναι 2 ώρες περίπου. Καλό είναι να έχουμε μαζί μας καπέλο και αντηλιακό, νερό, καφέ ή σνακ, καθώς στο χώρο δεν υπάρχει κυλικείο. Μετά το τέλος της ξενάγησης, έχει προβλεφθεί χρόνος για φαγητό, σνακ ή καφέ  και κουβεντούλα.

Η εκπαιδευτική μας εκδρομή θα πραγματοποιηθεί την ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019. Ώρα αναχώρησης  9.15π.μ. από την είσοδο του σχολείου στην οδό Σμόλικα.  Πρέπει να βρισκόμαστε στο Μουσείο στις 10:30 πμ. Επιδίωξή μας είναι να κλείσουμε πούλμαν, εφόσον βέβαια, συγκεντρωθεί ικανός αριθμός ατόμων, ώστε να βγαίνει οικονομική η συμμετοχή.  Για ένα πούλμαν 52 θέσεων, το κόστος εισιτηρίου είναι περίπου 6€/άτομο. 

Σχετικά με την τιμή εισιτηρίου στον αρχαιολογικό χώρο, η είσοδος για τα παιδιά είναι δωρεάν. Για τους γονείς 6 ευρώ/άτομο. Διευκρινίζουμε ότι, όπως σε όλους αρχαιολογικούς χώρους, δωρεάν είσοδο δικαιούνται οι άνεργοι γονείς, όσοι έχουν είσοδο ελευθέρας, πολύτεκνοι, μονογεϊκές οικογένειες κλπ με την επίδειξη των αντίστοιχων εγγράφων.

Ο Σύλλογος έχει εξασφαλίσει την παρουσία ξεναγού, η οποία θα μας ξεναγήσει στον αρχαιολογικό χώρο και στο αρχαιολογικό μουσείο. Την αμοιβή της θα αναλάβει ο Σύλλογος.  Όμως ενδεχομένως να χρειαστεί και δεύτερος ξεναγός, ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων που θα συμμετέχουν.

Για το λόγο αυτό είναι απαραίτητο, όσοι ενδιαφέρονται, να δηλώσουν συμμετοχή το αργότερο έως την Τρίτη 8 Οκτωβρίου είτε στα μέλη του ΔΣ, είτε στους υπεύθυνους των τμημάτων.

Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τα μέλη του Συλλόγου:

1) Σοφία Ηλιοπούλου Μπαρούση 6977509982 και
2) Ελένα Τσερτσιγιάννη 6972222262

ή να στείλετε e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή μήνυμα μέσω viber.


Με εκτίμηση,

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων