Παρασκευή, 30 07 2021

Δελτίο Τύπου

ΔΕΛΤΙΟΤΥΠΟΥ

Children Care When Aware!

Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Βούλας με χαρά ανακοινώνει την συμμετοχή του στην διεκδίκηση του International School Award (ISA), με το οποίο το Βρετανικό Συμβούλιο πιστοποιεί σχολεία ανά τον κόσμο που έχουν αναπτύξει διεθνή δράση και συνεργασίες.

Προϋπόθεση για την κατάκτηση του ISA είναι η εκπόνηση ενός αριθμού προγραμμάτων καθ΄ όλη  τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, στο πλαίσιο της σχολικής μονάδας αλλά και σε συνεργασία με σχολεία του εξωτερικού. Τα προγράμματα αυτά δίνουν τη δυνατότητα στους μαθητές να γνωρίσουν και να εξοικειωθούν με θέματα παγκοσμίου ενδιαφέροντος, εντάσσοντάς τα στην  καθημερινότητά τους. Τα σχολεία που πιστοποιούνται με ISA είναι σχολεία που προωθούν και αναπτύσσουν διεθνείς εκπαιδευτικές πολιτικές και δημιουργούν μαθητές – πολίτες του κόσμου, με γνώση και συναίσθηση των παγκόσμιων προβλημάτων, κριτική σκέψη, ενσυναίσθηση και ενεργή συμμετοχή στην επίλυση θεμάτων που απασχολούν τη διεθνή κοινότητα.

Παράλληλες δράσεις όπως έκθεση ζωγραφικής, κατασκευές, προβολές ταινιών και ομιλίες ειδικών πραγματοποιούνται στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς στο σχολείο μας. Η απονομή του πιστοποιητικού θα γίνει το ερχόμενο φθινόπωρο σε ειδική εκδήλωση στο χώρο του σχολείου.