Σάββατο, 18 09 2021

Viva Voce

5Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Στις 23 Φεβρουαρίου 2013 η χορωδία του σχολείου μας Viva Voce με διευθυντή τον μουσικό μας κ. Θοδωρή Κωνσταντόπουλο πήρε μέρος στην 5η πανελλήνια συνάντηση χορωδιών που έγινε στην Καρδίτσα από τις 22 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου. Σε αυτή τη συνάντηση συμμετείχαν 72 χορωδίες από όλη την Ελλάδα καθώς και κάποιες από την Ιταλία, τη Σερβία και την Αλβανία.

 

Στην Καρδίτσα φτάσαμε μία μέρα πριν το διαγωνισμό και μείναμε σ'ένα παραδεισένιο ξενοδοχείο, το Mouzaki Palace Hotel and spa που είναι χτισμένο στην κορυφή ενός λόφου κι έχει θέα όλο το χωριό Μουζάκι. Εκτός από τη συνάντησή μας με τις άλλες χορωδίες, είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε και δύο εκπαιδευτικές εκδρομές. Η πρώτη ήταν στο φράγμα της τεχνητής λίμνης Πλαστήρα όπου φτάσαμε διασχίζοντας ένα ομιχλώδες και χιονισμένο τοπίο. Η δεύτερη ήταν στα μοναδικά Μετέωρα όπου ανεβήκαμε στη Μονή Σωτήρος του μεγάλου Μετέωρου.

Το πρωί της ημέρας του διαγωνισμού κάναμε διάφορες δραστηριότητες προκειμένου να χαλαρώσουμε από την ένταση της αναμονής. Κάποιοι έκαναν βόλτες στο ξενοδοχείο και κάποιοι επισκέφτηκαν τη θερμαινόμενη πισίνα για φανταστικές βουτιές. Πριν φύγουμε για το ξενοδοχείο στο οποίο θα γινόταν ο διαγωνισμός, κάναμε με το κ. Θοδωρή μία τελευταία πρόβα στην τραπεζαρία του ξενοδοχείου που μέναμε.

Όταν φτάσαμε στο χώρο του διαγωνισμού, το άγχος μας ήταν πολύ μεγάλο. Πρώτη εμφανίστηκε μία άλλη χορωδία με μεγαλύτερα και πιο έμπειρα παιδιά. Εμείς εμφανιστήκαμε δεύτεροι και αφού μας παρουσίασε ο κ. Αλέξης Κωστάλας και η κ. Ανίτα Ναθαναήλ λέγοντας υπέροχα και πολύ σημαντικά λόγια για τη χορωδία μας. Πάνω στη σκηνή νιώθαμε ανάμεικτα συναισθήματα χαράς, φόβου, ευχαρίστησης και αγωνίας και περάσαμε υπέροχα. Βλέπαμε πόσο ενθουσιασμένο ήταν το κοινό που μας παρακολουθούσε και νιώθαμε πολύ περήφανοι που είχαμε κερδίσει το ενδιαφέρον και την αγάπη τους με τη ζεστασιά και την ομαδικότητα μας. Εξάλλου είχαμε δουλέψει και προσπαθήσει να καταφέρουμε το καλύτερο που μπορούσαμε, για πολλούς μήνες και εκείνο το βράδυ δώσαμε τη ψυχή μας.

Μόλις τελειώσαμε τα πέντε τραγούδια μας ένα δυνατό χειροκρότημα ακούστηκε. Το τραγούδι που είπαμε στο τέλος και τους ξεσήκωσε όλους ήταν το «Ίσκιοι στον ήλιο», δημιουργία του κ. Θοδωρή. Μόλις το τελειώσαμε ένας θεατής φώναξε στο Ματθαίο που έλεγε το ραπ κομμάτι: yo man. Αμέσως μετά κατεβήκαμε από τη σκηνή και νιώσαμε ένα μεγάλο βάρος να φεύγει από πάνω μας. Ξέραμε ότι οι γονείς και οι δάσκαλοί μας ήταν πολύ περήφανοι για εμάς αλλά κι εμείς ήμασταν πολύ ευχαριστημένοι με τους εαυτούς μας. Είχαμε βέβαια και λίγο άγχος για τη γνώμη των κριτών όμως τελικά αποσπάσαμε πάρα πολύ καλές κριτικές για τη δουλειά μας.

Ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας τον κ. Θοδωρή μας για την ευκαιρία που μας έδωσε να ζήσουμε αυτή τη μοναδική εμπειρία καθώς και το διευθυντή μας κ. Πάστρα, την κ. Πόπη, την κ. Μαρία και τον κ. Μπάμπη που μας συνόδευσαν και στάθηκαν στο πλάι μας ώστε να εκπροσωπήσουμε αξιοπρεπώς το σχολείο μας στην εκδήλωση αυτή. Ελπίζουμε να σας κάναμε περήφανους.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: «Για το πραγματικά ενδιαφέρον ρεπερτόριο, για την πολύ ωραία σκηνική παρουσία-εμφάνιση, για την ομοιογένεια των φωνών και το συγχρονισμό, για την εξαιρετική ερμηνεία και την πολυφωνική προσέγγιση του ρεπερτορίου καθώς και για τον ωραίο ήχο των παιδικών φωνών της Χορωδίας σας, το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας προκρίνει τη Χορωδία του 3ου Δημοτικού σχολείου Βούλας να αντιπροσωπεύσει το Θεσμό στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό του Castellammare di Stabia (Napoli), Ιταλία, το Μάιο».

 

 


Για να δείτε περισσότερα video της χορωδίας μας, δείτε το κανάλι μας στο YouTube.